SOUTH STREET KITCHEN.

Content South St Kitchen Reno Veronica Lola Photography 2018-6.jpg
Content South St Kitchen Reno Veronica Lola Photography 2018-21.jpg
Content South St Kitchen Reno Veronica Lola Photography 2018-17.jpg

BEFORE + AFTER

The primary goal of this space was to correct the awkward layout, opening up the space and encouraging more lighting (natural and artificial). 

A previous owner had expanded the kitchen with the addition of a breakfast nook and mudroom, but the wall added for structural support cut the space in half, segmenting the kitchen and forcing all the appliances into a compact area centered around the kitchen's main entrance.

With the removal of the half wall and addition of the exposed wood beam, achieving these primary objectives became possible.

Renovation project highlights include:

  • Removal of half wall
  • Addition of rough sawn oak beam, trim details and open shelves
  • Exposed chimney detail
  • Wood grain floor tile
  • Recessed lighting and addition of pendent lights
SOUTH-KITCHEN-BEFORE-RENOVATION.jpg
SOUTH-KITCHEN-NJ-RENOVATION-BEFORE.jpg
SOUTH-CONTENT-KITCHEN-RENOVATION-BEFORE.jpg